Op donderdag 8 februari 2024 vond bij ons lid TriFinance een Climate Climate over CSRD-regelgeving plaats. Hier kan u terecht voor een beknopte samenvatting van de hoogtepunten van het event. 

Vind je het nog steeds een uitdaging om alles bij te houden? Ontdek waarom CSRD belangrijk is voor KMO’s in ons blogbericht ‘Alles wat KMO’s moeten weten over CSRD-regelgeving“.

Maaike Van Overmeire(VLAIO)

Vlaio heeft voor ons de belangrijkste punten van de CSRD-wetgeving samengevat. Heel wat Europese bedrijven zullen deze rapportage moeten invoeren & Vlaio kan ondernemers daarbij in de goede richting sturen. Termen zoals materialiteitstoets en dubbele materialiteit werden uitvoerig besproken.

Mario Matthys(TriFinance)

De grote referentie in de wereld van CSRD-rapportage, TriFinance, kwamen de te nemen stappen tot compliance verder toelichten. Mario sprak over een totaal van 1134 datapoints, verdeeld over de 10 te rapporteren hoofdstukken. De belangrijkste uitdagingen die hiermee gepaard gaan maar ook de opportuniteiten die bij deze rapportage horen werden toegelicht.

.

“Sustainable reporting is about transformation, not reporting.”

.

Enkele sfeerbeelden