Onze missie

C4C wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan.

C4C wil ondernemers aantonen dat het tegengaan van de klimaatopwarming hun bedrijf versterkt.

C4C wil aangeven welke instrumenten ondernemers van de overheid verwachten om de klimaatverandering te keren.

Onze visie

De klimaatopwarming is een grote en wereldwijde bedreiging, met een impact op alles en iedereen. Ook op ons en op onze economie. Toch is het probleem oplosbaar.

De middelen om de eerste belangrijke stappen te zetten, zijn er. En die stappen zijn haalbaar. C4C is van mening dat ondernemers een belangrijke, positieve rol spelen in de klimaatverandering.

Omdat ondernemers bedreigingen omzetten naar kansen. Omdat ondernemers doorzetters zijn, ook als het moeilijk gaat.

Hoe werkt C4C?

Nationale en lokale bijeenkomsten met onafhankelijke adviesraad.

Tijdens nationale en lokale bijeenkomsten met keynote speakers en panelgesprekken houden we onze leden het hele jaar door op de hoogte van belangrijke wetenschappelijke en technologische evoluties. We laten telkens een gerenommeerde expert of organisatie in de milieu-, klimaat- of gezondheidssector aan het woord over een relevant thema (bv. mobiliteit, energie, watervoorziening, gezondheid, circulaire economie…).

Onze onafhankelijke adviesraad, die bestaat uit wetenschappers, technologie-onderzoekers en ethici, beoordeelt de (nationaal) geformuleerde ideeën en aanbevelingen op vlak van ecologische voetafdruk en haalbaarheid. Hierbij houden ze steeds rekening met de sociaal-economische situatie.

Wilt u samen met andere ondernemers en experts ontdekken
hoe u mee het verschil kan maken met uw bedrijf?

Ontdek alles i.v.m. het C4C-lidmaatschap

C4C consumenten-app helpt consument om bewust te kiezen

Naast bedrijven richt CEO’s 4 Climate zich op consumenten die bewust op zoek zijn naar waardevolle ecologische producten, diensten en oplossingen. Vaak zien de mensen door het bos de bomen niet meer. Want wat is nu eigenlijk de beste, klimaatvriendelijke oplossing voor een bepaalde behoefte? Dit is voor iedereen anders, afhankelijk van de eigen noden en wensen.

Daarom heeft C4C een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld waar de mensen in enkele stappen duidelijke en objectieve informatie vinden over de meest ecologische producten op basis van hun persoonlijke voorkeuren. Alle oplossingen zijn afkomstig van aanbieders die deel uitmaken van onze community. Zo stimuleren we de lokale economie!

(De app zal beschikbaar zijn in de loop van 2021)

Zichtbaarheid voor uw bedrijf

Door deel uit te maken van CEO’s 4 Climate creëert u een sterke zichtbaarheid en een geloofwaardig imago voor uw eigen onderneming. C4C geeft een boost aan uw visibiliteit en credibiliteit op verschillende manieren:

Op ons online contentplatform ceos4climate.eu krijgt u een gedetailleerde bedrijfspagina en worden uw interessante cases en realisaties gedeeld met onze leden en partners.

Tijdens onze nationale en lokale events kunt u uw eigen duurzame ideeën, producten of diensten in de kijker plaatsen bij een geïnteresseerd publiek.

U krijgt de kans om uw eigen producten en diensten aan te bieden in onze C4C app voor consumenten (app zal beschikbaar zijn vanaf januari 2021).

Elk initiatief van C4C waar u, als lid van onze community, mee uw schouders onder zet, geeft u extra zichtbaarheid als een vooruitstrevende, milieubewuste onderneming. Dat is heel goed voor het imago van uw bedrijf!

CEO’s 4 Climate profileert zich sterk op sociale media (Linkedin, Instagram, Facebook) en we steunen en sponsoren verschillende lokale en nationale sportinitiatieven (bv. voetbalclubs, wielerwedstrijden). We proberen onze eigen acties en initiatieven altijd zoveel mogelijk in de media te brengen. Op die manier bouwen we ons netwerk verder uit, en daar plukt u als lid uiteraard mee de vruchten van.