Het Veurnse bedrijf Trotec is gespecialiseerd in het verwerken van reststromen van voedingsproducten tot grondstoffen voor dierenvoeding. Ze gaan voedingsbijproducten op basis van technologie en wetenschappelijke onderbouwing gaan verwerken om zo ook ecologische impact te creëren en verspilling tegen te gaan. En daar wordt nu een strategische investering van om en bij de 1 miljoen euro bovenop gedaan om zo de Europese doelstellingen voor 2030 waar te maken: 50% minder voedselverspilling.

Als marktleider en specialist in het recycleren van “afgedankt” voedsel werkt Trotec al 45 jaar aan een duurzame filosofie en bedrijfsvoering. Bijproducten van industriële voedingsbedrijven worden omgezet naar een kwaliteitsvol eindproduct. Koeken, pasta, snoep, … als grondstof in de  voedselketen van dieren. Vandaag de dag goed voor meer dan 200.000 ton bijproducten die omgezet worden tot dierenvoeding waardoor maar liefst meer dan 30.000 hectare landbouwgrond beschikbaar blijft voor primaire voedings- en grondstoffen.

De huidige investering in een nieuwe drooginstallatie en voorafgaand proces van het ontpakken en verwerken van complexe bijproducten verhoogt de capaciteit met 15%. Maar ook in 2021 en 2022 worden, dankzij Vlaamse en Europese steun, nog bijkomende omvangrijke investeringen voorzien, aldus CEO Sigrid Pauwelyn. Met de geplande investeringen krijgt het duurzaam businessmodel van dit nichebedrijf na 45 jaar een extra push met een bredere Europese impact in de strijd tegen voedselverspilling.

Meer info: www.trotec.be