Vorige week kwam ons lid Locquet Power & Light in de pers dankzij hun samenwerking met Waregem Koerse. 🏇🏼

Waregem Koerse heeft net als andere grote events heel wat energie nodig gedurende een korte periode.  De keukens van de VIP-tenten, LED walls, drank en goktentjes, tijdelijke lichtmasten vragen allemaal samen meer stroom dan op het terrein aanwezig is. Om deze energie te leveren werkt het samen met Locquet Power & Light die gespecialiseerd is in tijdelijke stroom en verlichting.  Van oudsher worden hiervoor dieselgeneratoren gebruikt.

De organisatie van Waregem Koerse wil de ecologische voetafdruk van zijn event verkleinen en daagt hiervoor zijn leveranciers uit om te zoeken naar ecologische oplossingen. Als duurzaamheidspartner voor het event werken TVH Equipment en Locquet Power & Light daarvoor een primeur uit:  Een mobiel laadstation voor de elektrische gators.

Met een batterijsysteem en mobiele solarframes wordt overdag zonne-energie opgeslaan om s’avonds de voertuigen weer op te laden.  Een toepassing waar anders continu een dieselgenerator stond voor te draaien! De hybride energie zorgt hier voor 80% minder CO2 uitstoot en heeft als voordeel dat er  geen geluid ’s nachts wordt geproduceerd om de gators van stroom te voorzien.

 

Meten is weten

Om verdere verduurzaming van de stroomvoorziening mogelijk te maken zorgt Locquet Power & Light ook voor een volledige monitoring van de huidige energie vraag.  Alle dieselgeneratoren hun verbruik wordt in kaart gebracht zodat voor volgende edities een betere en dus groenere oplossing mogelijk is.  Waregem Koerse is klaar voor de toekomst!

 

Locquet Power & Light, pionier in hybride stroomvoorziening met batterypacks.

Al 5 generaties lang levert Locquet power & Light stroom met dieselgeneratoren voor vaste installaties in de industrie of tijdelijk op bouwwerven en events.  De vloot van 700 dieselgeneratoren en lichtmasten vindt je overal in België waar geen vaste netaansluiting aanwezig is. Om geluidsoverlast en uitstoot te vermijden ontwierp Locquet een eigen gamma aan stille en zuinige generatoren.

Als trendsetter zet Locquet in op alternatieven met waterstof en batterijsystemen. Reeds in 2015 werd een deel van de camping van Tomorrowland voorzien van een hybride stroomvoorziening met batterij, generator en zonnepanelen.  Een ervaring die de laatste jaren steeds verder werd ontwikkeld tot een product dat klaar is voor toepassingen in de bouw.

 

Groene energie op events

Een event vraagt veel energie. Aangezien een 400V netaansluiting met voldoende vermogen niet altijd mogelijk is, wordt er beroep gedaan op dieselgeneratoren. Motoren die dan ook 24/24 draaien met enig geluid en uitstoot.

Met de eco² Hybrid range ontwikkelt Locquet hiervoor een ecologische EN economische oplossing:  Naast de generator wordt een batterijsysteem geplaatst.  Het batterijsysteem wordt bijgeladen door mobiele solarframes of op het ideale rendement van een dieselgenerator.  Door een slim batterijbeheer gebeurt de overgang van generator naar batterijvoeding helemaal automatisch en zonder enige stilstand.