Het nieuwe mobiliteitsmerk Hoppin is een initiatief van de Vlaamse overheid dat verschillende mobiliteitsoplossingen bundelt. Dat doet ze door alle mobiliteitsinitiatieven herkenbaar te maken en overstappen eenvoudiger te maken. Zo kan jij gemakkelijker dan ooit openbaar vervoer, deelsystemen, (e-)fiets en wagen met elkaar combineren.

In de nieuwe Vlaamse mobiliteitsvisie staat combimobiliteit centraal. Door het vervoersaanbod aan te passen aan de vraag en de verschillende vervoermogelijkheden naadloos op elkaar aan te sluiten, zorgt de Vlaamse overheid voor een efficiëntere invulling van de middelen en een vlotter en veiliger reistraject voor jou.

Hoppin bundelt die verschillende vervoermiddelen onder één noemer en maakt je wegwijs in de verschillende mogelijkheden. Werken of lezen onderweg? Nood aan beweging, de kortste of snelste route? Wil jij misschien ook eens een duurzamer alternatief proberen? Het kan allemaal met Hoppin.

Stap over aan een Hoppinpunt

Vanaf het najaar van 2020 verschijnen de eerste Hoppinpunten in het straatbeeld. De komende jaren zullen er 1000 Hoppinpunten geplaatst worden in Vlaanderen.

Aan zo’n knooppunt stap je vlot over van het ene vervoermiddel op het andere. Hoppinpunten vind je overal: aan een treinstation, aan een bushalte (met bijvoorbeeld deelfietsen) of op een plein waar verschillende mobiliteitsopties samenkomen. In sommige gevallen zijn ze zelfs uitgerust met extra diensten zoals een pakjesautomaat of een fietshersteldienst.

Plan je reis via de website, app of het callcenter

Wil je weten welke vervoermiddelen je best combineert, hoe lang je reis duurt en hoeveel ze kost? Dan kan je vanaf 2022 gebruik maken van de routeplanner op deze website, de app of het callcenter van de mobiliteitscentrale van Hoppin.

Tijdens het plannen van je reis houden we rekening met het aanbod van openbaar vervoer, fiets, steps, taxidiensten, deelsystemen (deelauto’s, deelfietsen en deelsteps), parkeermogelijkheden, … Alles voor een vlotte verplaatsing!

Intussen vind je alle informatie over de beschikbare vervoersmodi aan een Hoppinpunt. Voor dienstregelingen, reservaties en tickets surf je best naar de website van de aanbieders.

Meer info?  hoppin.be