Word energieondernemer in één dag: alles over duurzaam leiderschap met aandacht voor het klimaat én de bedrijfsresultaten.

Op 8 november organiseert CEO’s 4 Climate een klimaatcongres voor bedrijfsleiders van kmo’s. Na alweer een zomer vol extreme weersomstandigheden staan de klimaatverandering en de energietransitie steeds hoger op de agenda. Tijdens het klimaatcongres krijg je belangrijke inzichten over hoe je jouw bedrijf naar een duurzame toekomst kunt loodsen. Op de agenda van deze eerste editie: de elektrificatie van het wagenpark en energiegemeenschappen.

“We hebben nog nooit zo’n warme nazomer gehad”, kopten een aantal kranten en nieuwssites begin deze maand. Cijfers van het KMI tonen inderdaad aan dat afgelopen september de warmste septembermaand sinds het begin van de metingen was. En hoewel we in België een relatief grijze zomer beleefden, bewijzen hittegolven, bosbranden en overstromingen elders in Europa dat we wel degelijk in een warmere wereld leven. Er is dus dringend actie nodig.

Zonder kmo’s geen klimaattransitie

De Europese Green Deal bepaalt dat we tegen 2030 onze CO2-uitstoot met 55% moeten verminderen en in 2050 volledig klimaatneutraal moeten zijn. Volgens de FOD Economie zouden kmo’s verantwoordelijk zijn voor 63% van de CO2-uitstoot[1]. Als we echt de groene transitie willen maken, moeten dus ook de kmo’s mee in het verhaal.

[1] https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/kmos-en-zelfstandigen-cijfers/duurzaamheid-bij-kmos

Veel kmo’s dragen duurzaamheid vandaag al hoog in het vaandel. Niet alleen omdat het moet van bovenaf, maar ook omdat het kansen creëert. Duurzaamheid en innovatie gaan namelijk hand in hand. Door te investeren in energietechnologieën en duurzame bedrijfsmodellen, kun je nieuwe zakelijke mogelijkheden ontdekken en je concurrentiepositie versterken. Zowel consumenten als investeerders hechten immers steeds meer belang aan duurzaamheid. Bovendien leiden innovaties op het gebied van duurzame energie vaak tot kostenbesparingen en soms zelfs extra inkomsten.

“Door te investeren in energietechnologieën en duurzame bedrijfsmodellen, kun je nieuwe zakelijke mogelijkheden ontdekken en je concurrentiepositie versterken”

Klimaatcongres op maat van kmo’s

Heb je als zaakvoerder of manager van een kmo duurzame ambities? Kom dan op woensdag 8 november naar ons klimaatcongres in Brussel en ontdek hoe je een energieondernemer kunt worden. Als energieondernemer zet je je actief in voor het bevorderen van duurzaamheid binnen jouw organisatie en de bredere samenleving, zonder daarbij de eigen bedrijfsresultaten uit het oog te verliezen.

 

Deze eerste editie van het klimaatcongres richt zich enerzijds op de elektrificatie van bedrijfswagens en anderszijds op energiegemeenschappen. Dit zijn enkele van de thema’s die aan bod zullen komen:

 

  • Waarom en hoe zou ik investeren in de energietransitie?
  • Welke voordelen zijn hier voor mijn bedrijf aan verbonden?
  • Hoe kan ik mijn bedrijfswagenpark verduurzamen?
  • Hoe zet ik mijn eigen (publieke) laadplein op en hoe voorzie ik dat zo slim mogelijk van energie?
  • Wat is een energiegemeenschap en welke rol kan die spelen in de elektrificatie van een wagenpark?

Het klimaatcongres brengt enkele vooraanstaande experts uit Vlaanderen samen om via lezingen en een debat helderheid te brengen over bovenstaande en andere vragen. Bekijk hier het programma en alle interessante sprekers. We hopen je te ontmoeten op 8 november in Het BEL in Brussel!

Overtuigd? Schrijf nu in als early bird en profiteer van een mooie korting!*

*actie geldig tot en met 15 oktober