Op dinsdag 14 maart 2023 vond in VIVES Brugge het infomoment over de Green Deal duurzaam transport plaats. Hier werden de Vlaamse Green Deal, haar doelstellingen en actiepunten uitgebreid toegelicht. Hier kan u terecht voor een beknopte samenvatting van de hoogtepunten van het event. Meer informatie over de Green Deal kan u terugvinden op www.greendeal-duurzaamtransport.be.

Dirk De Fauw(Burgemeester Stad Brugge)

Burgemeester De fauw opende met zijn speech de sessie en lichtte hun samenwerking met de verschillende partners toe.

Minou Esquenet(Schepen voor klimaat, energie en milieubeleid, patrimoniumbeheer en smart city - Stad Brugge)

Minou nam de toekomstplannen van Stad Brugge op vlak van verduurzaming voor zich en verduidelijkte hun visie.

.

De huidige vervuiling van het zwaar wegtransport blijft de vooruitgang in de vergroening van onze mobiliteit afremmen

.

André Jurres(VoltH2)

André toonde ons het potentieel van waterstof in de mobiliteit en wat we moeten voorzien om de nodige infrastructuur uit te bouwen.

Dorine Degryse(CEO's 4 Climate)

Dorine nam de uiteenzetting van onze Green Deal ‘Zwaar wegtransport met groene EV en H2’ voor haar rekening. Ze behandelde wat een green deal is, wat onze ambities zijn en hoe deze samenwerking jou voordelen kan opleveren. Bepaal als partners zelf de mate van je engagement en rijd mee voor een groener transport.

Frank De Lannoit(CEO's 4 Climate)

Frank schetste de uitdagingen binnen het zwaar wegtransport en de opportuniteiten die deze met zich meebrengen. Het is duidelijk tijd om een versnelling hoger te schakelen!

De uitdaging is groot, maar ook oplosbaar. En de oplossing is een kans voor bedrijven van hier.

Rijd jij mee voor een groener transport?

Ontdek ons battle plan en what’s in for you via www.greendeal-duurzamemobiliteit.be. Hier kan je ook je interesse doorgeven om mee te werken bij het uitrollen van dit grootschalig actieplan.