Bij CARE by CRM Group, een bedrijf dat oa. een desinfectietoestel op basis van waterstofperoxide op de markt brengt, hergebruiken ze flessen waarin ze de vloeistof verkopen.

Wie een desinfectietoestel heeft en dit frequent verbruikt heeft op korte tijd gemakkelijk enkele lege flessen , maar die hoeven gebruikers nu niet meer weg te gooien. Bij levering van nieuwe flessen worden de oude gewoon terug meegenomen. Het bedrijf hergebruikt de flessen om ze opnieuw te vullen en te hergebruiken. In ruil krijg je 50 cent korting per fles op je volgende aankoop. Een eenvoudig principe dat impact heeft zowel voor het bedrijf, de klant en het klimaat. Een echte ‘win-win-win’, vertelt Dimitri Deneyer, Operations Manager bij CARE by CRM Group.

Het toestel zelf werd ook reeds aangepast om het verbruik te beperken, mits behoud van een optimale desinfectie. Zo is ook het verbruik van de vloeistof reeds verminderd, waardoor er vanzelfsprekend ook minder flessen nodig zijn per toestel. Ook in de toekomst zal verder gekeken worden om de producten en diensten te verduurzamen.