In de gebouwen van CRM Group in Waregem, waar CEO’s 4 Climate gevestigd is, kwamen op zaterdag 26 juni 2021 heel wat ondernemers en politici samen om andere ondernemers te ontmoeten en elkaar te inspireren.

Iedereen wil zich inzetten voor het klimaat en de toekomst, maar hoe pak je dit als bedrijf concreet aan? Met een politiek kader dat die duurzame bedrijfsvoering mogelijk maakt en stimuleert, met een 5 step climate journey naar CO2-neutraliteit, een groene en efficiënte bedrijfsmobiliteit of in de dagelijkse werking.

De leden van CEO’s 4 Climate zijn doeners die in het klimaatprobleem een opportuniteit zien om oplossingen aan te reiken. Tijdens dit event kwamen alle elementen aan bod om de volgende stap te zetten in hun duurzame transitie.

Zuhal Demir(NV-A | Vlaams minister van Justitie en Handhaving, omgeving, Energie en Toerisme)

“We kunnen vanuit Brussel veel plannen maken, maar uiteindelijk moet het toch gebeuren op het terrein en in de bedrijven. Initiatieven zoals vandaag bewijzen dat vele Vlaamse bedrijven al sterk bezig zijn met het verminderen van hun impact op het klimaat en op ons leefmilieu. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat sommige Vlaamse sectoren nu reeds tot de meest efficiënte van Europa behoren. Zo werd Vlaanderen recent door de OESO benoemd als een van de best presterende regio’s inzake recyclage en hergebruik. Ondernemers kunnen op mij rekenen om een efficiënt kader te maken zodat zij ten volle hun verantwoordelijkheid kunnen nemen in de transitie die we als maatschappij moeten maken. Zonder een opbod van percentages op papier, maar met concrete maatregelen op het terrein”, zegt Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir.

Christiaan Gevers Deynoot(South Pole | Senior Sustainability Advisor)

“Duurzaam ondernemen begint met een visie op de toekomst, een visie op het realiseren van duurzaam concurrentievermogen. Het gaat daarbij om het aanpassen van de organisatie om zaken te doen in lijn met klimaatwetenschap, te profiteren van nieuwe kansen die de transitie biedt en als gevolg daarvan te floreren. Start bij het bepalen van je uitgangswaarde. Wat is je impact op het klimaat en milieu vandaag?”

Bekijk hier de aftermovie

Hans Deprez(LiveLife/Depicon | yoga coach)

We kunnen dergelijke initiatieven enkel positief toejuichen. Het event was super georganiseerd en is een inspiratie om verder te werking in de richting van een beter klimaat. We waren blij erbij te mogen zijn omdat ook gezondheid deel uitmaakt van een duurzame toekomst en daarbij ons steentje te kunnen bijdragen met de yoga sessies van LiveLife.

Het kader is een aanwinst voor Waregemse ondernemers, een ideale plaats om elkaar te ontmoeten en de krachten te bundelen.

Maarten De Ruyck(Shop 4 Climate | Marketing Coördinator)

Met Shop 4 Climate bieden we een webshop vol duurzame producten en geschenken aan. We moedigen een duurzame mindset en aankoopbeleid bij bedrijven aan, we zijn de one-stop-shop voor duurzaamheid op de werkvloer. Het hoeven niet altijd grote investeringen te zijn, ook van binnenuit moet er gedragenheid zijn heel het jaar door. En dat kan met ons aanboad met themapakketten, unieke en personaliseerbare producten of een campagne pakket voor diverse gelegenheden doorheen het jaar. Het aanbod wordt samengesteld op basis van verschillende parameters (materiaal, verpakking, label, sociaal aspect, lokale leverancier, etc.) waardoor je altijd zeker bent van een goede duurzame aankoop. En zo werk je mee aan het welzijn van de mens en de planeet. Of zoals wij zeggen: “Happy People, Happy Planet, Happy Company”.

Enkele sfeerbeelden