CRM Group wil met het project “CEO’s 4 Climate” aantonen dat duurzaam ondernemen en financiële resultaten hand in hand kunnen gaan. Daarom geeft het bedrijf het goede voorbeeld in hun voortrekkersrol binnen duurzaam ondernemen. Er werden al enkele initiatieven op poten gezet, maar er zullen er ongetwijfeld nog volgen.

Plastic waterflessen niet welkom

De medewerkers van CRM Group verbinden zich ertoe geen plastic flessen water of drank op de werkplek te gebruiken. In plaats daarvan biedt het bedrijf nu drinkfonteinen met gefilterd kraanwater op elke verdieping. De medewerkers hebben ook allemaal hun eigen herbruikbare waterfles ter beschikking. Op deze manier heeft iedereen toegang tot koel vers drinkwater, zonder dat plastic verpakkingen alle ruimte in de koelkast in beslag nemen en later op de vuilnisbelt belanden. Of erger nog, de oceaan in.

 

Papier? Niet hier!

Alle communicatie in het bedrijf zowel intern als extern, vindt digitaal plaats. Teamleden van CRM art gebruiken chat-apps, e-mail en online platforms om documentatie met elkaar te delen. Ook ontvangen klanten offertes en facturen digitaal. Zo besparen ze jaarlijks tientallen bomen (en postzegels!).

 

Here comes the sun

Op het dak van de gebouwen in Desselgem (Waregem) werden 52 zonnepanelen geplaatst die voor een jaarlijkse CO2-reductie van 11 ton zorgen. Na het installeren van een extra regenput en het bannen van plastic flessen en het beperken van papiergebruik is dit een volgende stap van het IT-consultancy bedrijf naar een duurzame toekomst. De investering in zonnepanelen brengt het bedrijf een grote stap dichter om als een CO2-neutraal bedrijf de toekomst tegemoet te gaan.

 

“Als we een gezonde toekomst voor ons bedrijf en onze werknemers willen creëren, moeten we blijven inzetten op duurzaamheid op verschillende vlakken. Dat is ook het doel van CEO’s 4 Climate. Als voortrekker van de CEO’s 4 Climate community moeten we het goede voorbeeld geven. We hebben al een paar stappen ondernomen en we zullen er nog nemen.” zegt zaakvoerder Roland Maes. Wordt zeker vervolgd.