Op donderdag 20 april 2023 vond bij Vlerick in Gent het Climate Café over de CO2-Prestatieladder plaats. Hier kan u terecht voor een beknopte samenvatting van de hoogtepunten van het event. Meer informatie over de CO2-Prestatieladder kan u vinden op https://www.co2-prestatieladder.be/nl

Stijn De Ryck(Cryus BV)

Stijn stak van wal met de algemene info over wat de CO2-Prestatieladder inhoudt en wat dit kan betekenen voor jouw bedrijf.

Lars Rius(Devagro)

Lars lichtte toe hoe je als energie-intensief bedrijf toch erin kan slagen om voor 80% op hernieuwbare energie te draaien en hoe je jezelf wapent tegen de toekomst op energetisch vlak.

.

De CO2-Prestatieladder moet je gebruiken als tool, het is geen verplichting tot certificering.

.

Maarten Taelemans(Herbosch-Kiere)

Bij Maarten lag de focus op niveau 4 waarbij ze hun leveranciers, klanten en zusterbedrijven betrekken bij het reduceren van CO2. Herbosch-Kiere gebruikt de CO2-Prestatieladder als motor voor hun ambitieuze klimaatdoelen.

Roland Maes(CEO's 4 Climate)

Roland sloot het Climate Café af met een korte uitleg over CEO’s 4 Climate en welke rol wij kunnen spelen in de duurzame transitie van bedrijven.

Jana Vanquaquebeke(Jan De Nul)

Jan De Nul zijn echte experten te noemen met hun niveau 5-certificaat. Zij gaan aan de slag als initiatiefnemer bij CO2-reductie-projecten, wat ook betekent emissies buiten de eigen organisatie.

Enkele sfeerbeelden