Co.Station, de innovatieve en inspirerende werkplek voor start-ups en scale-ups, kondigde op 12 maart de lancering aan van co.mobility, het eerste mobiliteitsecosysteem in België. Een maand later hebben al veertig bedrijven en start-ups zich hierbij aangesloten. En dat terwijl die maand ook deze was van de lockdownmaatregelen omwille van het coronavirus, waardoor ondernemingen en hun leiders eigenlijk vooral andere zaken aan hun hoofd hadden.

co.mobility is het allereerste mobiliteitsecosysteem in België en Co.Station speelt daarbij de rol van facilitator tussen de verschillende actoren. Het richt zich op belangrijke mobiliteitsonderwerpen zoals slimme toepassingen op basis van de exploitatie van mobiliteitsgegevens, het toekomstige wagenpark, nieuwe diensten (micromobiliteit, on-demand mobiliteit) of nieuwe intelligente infrastructuren. Vanaf oktober 2020 zullen 4 prototypes van flexibele producten of diensten worden ontwikkeld om concrete oplossingen te bieden voor mobiliteit, in termen van slimme toepassingen en MaaS (Mobility as a Service).

Veertig bedrijven hebben de afgelopen maand bevestigd dat ze zich bij dit mobiliteitsecosysteem aansluiten. co.mobility verwelkomt ook 6 Founding Partners: AG, BNP Paribas Fortis, Brussels Airport Company, NMBS, MIVB en Touring. Deze hoofdrolspelers zijn verenigd rond een gemeenschappelijke doelstelling: de grote uitdagingen van de huidige mobiliteit op een efficiënte manier aanpakken. Ook voor CEO’s 4 Climate is mobiliteit uiteraard een speerpunt, aangezien CEO’s dankzij duidelijke en bewuste keuzes hun medewerkers kunnen aansporen tot duurzaam gedrag. Dit door bijvoorbeeld medewerkers regelmatig thuis te laten werken, om voor medewerkers elektrische fietsen ter beschikking te stellen of om autodelen te promoten, de verkeerscongestie en de ermee gepaard gaande druk op het klimaat en het milieu aanzienlijk te kunnen verlichten.

Meer info : co-mobility.be