Op donderdag 29 september 2022 vond bij KRC Genk ons Climate Café plaats over duurzaam bouwen. Tijdens dit event kwamen enkele experts aan het woord, we zetten even voor jou op een rijtje wat er allemaal gezegd werd.

Jean Pierre Wuytack(Vandersanden)

Jean-Pierre Wuytack streeft naar een klimaatneutrale wereld. Om deze doelstelling te bereiken ontwikkelde hij een circulaire CO2-negatieve bouwsteen, Carbstone genaamd. De carbonisatie-stenen voor binnenmuur, gevel en straat vermijden CO2 die vrijkomt uit het bakproces/cement en nemen CO2 op.

Professor Johan Martens(KU Leuven)

Hernieuwbare waterstof toegankelijk voor iedereen, overal. Daarvoor staat Solhyd. Johan Martens ontwikkelde in samenwerking met KU Leuven waterstofpanelen die waterstof maken uit licht en lucht.

.

“Toekomst van baksteen ligt in circulariteit”

.

Erik Notermans(NotermansConsult bv)

NotermansConsult bv biedt een geïntegreerde oplossing aan voor duurzaam gebouwenbeheer: ‘Sustainability is a verb’. Dit is een dienstenaanbod dat gebouweneigenaars- en beheerders in staat stelt een beleid van duurzaam gebouwbeheer uit te werken op korte, middellange en lange termijn aan de hand van een partnerplatform.

Roland Maes(CEO's 4 Climate)

“De klimaatopwarming is een grote en wereldwijde bedreiging, met een impact op alles en iedereen. We moeten in actie komen om de wereld te redden en dit op alle vlakken. Ook de bouwindustrie heeft een grote impact en kan een verschil maken door duurzamer te werk te gaan.”