Na het berekenen van de CO2-voetafdruk bleek mobiliteit het thema te zijn waar BOSS paints de meeste vooruitgang kan boeken. Ze ondernamen 3 acties:

Vergroening van de vloot: al 20 dieselauto’s zijn vervangen door nieuwe auto’s met schonere brandstof: CNG (11 auto’s) en elektriciteit (9 auto’s). We hebben nu in totaal 10 laadpunten op 2 bedrijfssites en installeren indien nodig ook een laadstation bij de werknemer thuis.

Mobiliteitsweek twee keer per jaar: een bewustmakingscampagne van 1 week, waarin werknemers bovendien worden aangemoedigd om op een duurzame manier te reizen. Wie fietst, carpoolt, gebruik maakt van het openbaar vervoer of gewoon thuis werkt, ontvangt een loterijticket per dag. 15 collega’s gaan vrijdag naar huis met een geweldige prijs.

Extra beloning van goed gedrag: werknemers die met de fiets naar het werk reizen, ontvangen niet alleen een fietsvergoeding, dankzij ons systeem met extra prikkels, ze ontvangen ook “wielekes” (wielmunten). Ze kunnen deze wielmunten gebruiken als betaalmiddel voor gratis onderhoud en reparatie van hun fietsen of ze sparen voor een tegoedbon bij sportketen Decathlon of AS Adventure.

Lees hier. hun volledige duurzaamheidsverslag.