Het van oorsprong Poolse bedrijf Barlinek is een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van gelaagde houten vloeren. In verschillende vestigingen produceert het bedrijf jaarlijks zo’n 12 miljoen vierkante meter houten vloeren.

Van oudsher heeft Barlinek een groot hart voor de natuur, het milieu en het klimaat. De diverse programma’s rond milieubescherming en ecologisch onderwijs gelden in de sector als een voorbeeld van vooruitstrevend denken. Sinds het jaar 2000 voert het bedrijf het ‘one for one’ programma uit, waarbij het planten van één boom wordt medegefinancierd voor elk gekocht pakket van Barlinek vloerdelen gemarkeerd met een logo van dit pro-ecologische initiatief.

Het klantenbos van Barlinek telt 20 jaar later al bijna 15 miljoen bomen. De voortdurende modernisering van de fabriek en de investeringen in moderne technologie hebben ervoor gezorgd dat Barlinek er terecht prat op mag gaan één van de “schoonste” en meest milieubewuste bedrijven van Polen te zijn. De activiteiten van Barlinek maken duidelijk dat een hart voor het milieu en het klimaat voor bedrijven veel verder kan gaan dan het louter navolgen van de wettelijke verplichtingen. En het wereldwijde succes van het bedrijf toont ook dat het om een lonende aanpak gaat.

Meer info: www.barlinek.com.pl