Toptechnics, een Limburgs bedrijf dat zich specialiseert in vloer-, wand- en plafondklimatisatie voor particuliere en industriële projecten, is ervan overtuigd dat ook kleine bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie.

Eerder al besliste het bijvoorbeeld al om van afgedankte paletten sleutelhangers te maken. Nu kondigde Toptechnics een samenwerkingsakkoord aan met het Italiaanse Ecopixel uit Turijn. Dat bedrijf komt bij de Limburgse installateur de afgedankte plastic buizen die voor vloerverwarming gebruikt worden ophalen om die dan in Turijn te verwerken tot plastic korrels die worden gebruikt in modern meubilair.

Ecopixel is een co-creatie van de Italiaanse producent Claudio Milioto en de Belgische ontwerper Jan Puylaert, die kan terugblikken op een indrukwekkend parcours in de Italiaanse meubelindustrie. Beiden hebben vanaf het begin in hun werk geprobeerd om met respect voor de natuur te ontwerpen en te produceren, waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maken van recycleerbare materialen. En in een volgende fase willen ze dat gerecycleerde materiaal opnieuw gaan hergebruiken om zo het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken.

Oneindige recycleerbaarheid is het motto van Ecopixel. Volgens Claudio Milioto en Jan Puylaert is het belangrijk om alle producten te proberen zien als een “oneindige hoeveelheid materiaal die kan worden hergebruikt voor iets anders.” De plastic buizen van Toptechnics zijn er een mooi voorbeeld van.

Meer info: www.toptechnics.be en www.ecopixel.eu