Bij Interface, een internationaal vloerbekledingsbedrijf dat gespecialiseerd is in CO₂-neutrale tapijttegels en een sterke focus heeft op duurzaam ondernemen, krijgt productieafval voortaan een functioneel en kunstzinnig tweede leven. Partnerbedrijf Studio Wae maakt immers gebruik van reststromen voor de creatie van circulaire designvloerbekleding en -wandtapijten.

Beide ondernemingen werken aan een toekomst waar milieuvriendelijke productie hand in hand gaat met unieke designs. Met kleuren zoals “into the blue” en “golden ochre” als nieuwe seizoenkleuren brengt Interface rustgevend comfort, zachte warmte en zonnig optimisme in de werkomgeving. Vloerbekledingsbedrijf Interface is een ware pionier op het vlak van duurzaamheid. De fabriek in het Nederlandse Scherpenzeel werkt op 100% duurzame energie en daarnaast introduceert men voortdurend innovaties op het vlak van duurzame en circulaire productie. Ondanks alle geleverde inspanningen kan de fabriek echter onmogelijk vermijden dat er bij de productie afval ontstaat, bijvoorbeeld door weef- of kleurfouten. Om dat afval niet te moeten weggooien is Interface nu een samenwerking gestart met de Utrechtse Studio Wae, die afval herwerkt tot designtegels en aan zoveel mogelijk mensen wil laten zien dat “circulair” en “mooi” elkaar niet hoeven uit te sluiten.

Studio Wae herwerkt de reststroom tot nieuwe producten, waardoor de afvalproductie tot nul gereduceerd wordt. Studio Wae is voornamelijk actief in Nederland maar werkte eerder reeds samen met de Belgische schoenenketen Torfs, waarvoor men drie winkels van modulaire vloerbekleding mocht voorzien. Oprichtster Tynke van den Heuvel geeft aan dat de verwerking van het afval van Interface leidt tot een uniek geometrisch spel van symmetrische en asymmetrische patronen. Oneffenheden in de stof vormen daarbij een pluspunt. De weeffoutjes in combinatie met de eigen invulling van de geometrische vormen geven elke modulaire vloer een uniek karakter.

Meer info : www.interface.com en studiowae.nl