Samen voor gelijkheid, kinderen en de natuur

Samen met jou, kinderen, jongeren, scholen, media, organisaties en individuen brengen we verandering en verdedigen we gelijkheid voor meisjes en kinderrechten in meer dan 70 landen.

Voor en door kinderen, sinds 1937

Sinds haar oprichting in 1937 groeide Plan International uit tot een ontwikkelingsorganisatie die wereldwijd actief is in meer dan 70 landen. Samen met zo’n 90.000 lokale gemeenschappen werken ze aan concrete oplossingen voor kinderen, gezinnen en gemeenschappen. Op die manier bereiken ze vandaag 84 miljoen mensen.

Alle kinderen horen dezelfde rechten te krijgen: de kans om naar school te gaan en later een goede job te vinden, veranderingen teweeg te brengen in hun samenleving, zelf keuzes te maken over hun lichaam en leven en zich te ontplooien vrij van angst en geweld. Niet enkel in hun dagelijks leven, maar ook in noodsituaties en bij natuurrampen. Natuurbehoud en een gezonde omgeving zijn daarbij ontzettend belangrijk.

Om dit te realiseren, zet Plan International projecten op in meer dan 70 verschillende landen.

Samen met gemeenschappen en autoriteiten investeert Plan International in kleuter-, basis- en secundair onderwijs, met beroepsopleidingen voor meisjes en de bouw van  scholen in noodsituaties. Om kindhuwelijken, tienerzwangerschappen en genitale verminking te stoppen, werken ze samen met ouders en overheden, bieden ze seksuele voorlichting en geven ze jongeren toegang tot gezondheidsdiensten. Bij dergelijke projecten wordt ook gekeken om op een hedendaagse milieubewuste manier oplossingen uit te werken. Zo leren stimuleren ze met batterijen en zonne-energie om jongeren om naar school te gaan. Want terwijl ze les volgen wordt hun batterij overdag opgeladen met zonne-energie en hebben ze ‘s avonds een volle batterij om mee te nemen naar huis voor licht en energie voor het huishouden.

Om deze verandering te realiseren, hebben deze kinderen en jongeren onze steun nodig!

Dat vinden we bij CEO’s 4 Climate ook. Daarom steunen we Plan International met een structurele partnership.

Hoe kan jij helpen?

Plan International België streeft naar een wereld waar alle kinderen, meisjes én jongens, de kans krijgen om naar school te gaan, zelf keuzes te maken over hun lichaam en leven, deelnemen aan beslissingen die voor hen belangrijk zijn en zich ontplooien vrij van angst en geweld. En dit alles in een gezonde omgeving en oog voor de toekomst. Dankzij partnerships, zoals deze met CEO’s 4 Climate, kunnen ze het verschil maken. Ontdek op de website van Plan International hoe jij ook het verschil maakt en kom in actie voor meisjes van over de hele wereld.

Bezoek de website