LVP Engineering & Constructions is een onderneming uit het Oost-Vlaamse Temse met 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en de bouw van machines voor verschillende industrieën.

Nu heeft het bedrijf met zijn project Optainer een Europese subsidie van 1,8 miljoen euro in de wacht gesleept. Het gaat om een geautomatiseerd Wash&Dry station dat water recycleert bij de reiniging van geïsoleerde containers die worden gebruikt voor veilig, efficiënt en hygiënisch transport van temperatuurgecontroleerde goederen. Het automatische waterrecyclagestation vermindert het waterverbruik met 97%. Bovendien is er geen heet water nodig voor de ontsmetting. Het zal volledig beantwoorden aan de eisen van supermarkten voor een efficiëntere, veiligere en zuinigere oplossing.

Dat het project een grote impact kan hebben op de duurzaamheid in de voedingssector wordt ook bewezen door de steun die het bedrijf voor dit project vanuit Europa ontvangt. LVP Engineering & Constructions heeft voor dit project immers een subsidiedossier ingediend bij EIC Accelerator. Dit is een project van de Europese Innovatieraad dat innovatoren, ondernemers en kleine bedrijven van topklasse ondersteunt met financieringsmogelijkheden. Met de hulp van Inspiralia en Ayming, die het dossier hielpen optimaliseren, kreeg het bedrijf een topscore van 14,5/15 en in maart 2020 een subsidie van 1,81 miljoen euro. Dat geld wil het bedrijf gebruiken voor een versnelde internationale uitbreiding en om meer dan 120 werknemers aan te trekken en om nog meer inspanningen te leveren rond het verminderen van het energie- en waterverbruik.

Meer info: www.lvpengineering.be