De Chinese producent van elektrische scooters Niu bestaat nog maar goed vijf jaar maar is zijn ambitie om uit te groeien tot ’s werelds belangrijkste speler in slimme stadsmobiliteit volop aan het waarmaken.

Niu haalde bij de oprichting via crowdfunding zowat 15 miljoen dollar op  en kon zo een vliegende start nemen. Ondertussen noteren de aandelen van het bedrijf ook op de Amerikaanse Nasdaq en daar is de koers de jongste weken werkelijk door het dak aan het gaan. Sinds 2015 groeit Niu’s marktaandeel over heel Europa, Azië en Amerika. Niu verkocht in 35 landen al zowat een miljoen van zijn scooters.

Het bedrijf won ook al verschillende prijzen en awards. Niet alleen omdat het op alle vlakken van de bedrijfsvoering innovatief is, maar ook omdat het door volop een nieuwe mobiliteit te promoten een forse bijdrage levert tot een vermindering van de CO²-uitstoot en dus tot een beter leefmilieu en klimaat. De verkoopstrategie van het bedrijf combineert online pre-order methodes bij de lancering van nieuwe modellen met klassieke winkels.

Nu opent het bedrijf zijn eerste Belgische Flagship Store in hartje Antwerpen in de Jezusstraat, want ook in de Belgische steden zijn er volgens het bedrijf nog volop mogelijkheden om de stadsmobiliteit veel slimmer aan te pakken dan momenteel het geval is.

Meer info : www.niu.com