Onze missie

CEO’s 4 Climate is een community en informatieplatform voor ondernemers die een duurzaam verhaal willen schrijven.


CEO’s 4 Climate wil een toonaangevende Belgische organisatie zijn die Europese bedrijven inspireert in hun ecologische transitie naar milieu en klimaatvriendelijke producten, diensten en oplossingen.


CEO’s 4 Climate wil fungeren als een Content Sharing Platform voor de bewuste consument die zoekt naar duurzame producten, diensten en oplossingen van lokaal verankerde bedrijven die op een maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemen.

CEO’s 4 Climate staat voor transparantie en wetenschappelijke betrouwbaarheid, kortom credibiliteit. We toetsen permanent alle wettelijke en wetenschappelijke bepalingen. Een onafhankelijke adviesraad zal hiervoor borg staan.

Onze werking

Via nationale en lokale events met keynote speakers en panelgesprekken brengen we onze leden doorheen het jaar op de hoogte van belangrijke wetenschappelijke en technologische evoluties.

We laten tijdens de sessies aanbevelingen formuleren door gereputeerde instanties in de milieu/klimaat- en gezondheidssector. Een panel van specialisten toetst de aanbevelingen af op haalbaarheid, rekening houdend met de geografische socio- economische achtergrond. CEO’s 4 Climate richt zich daarnaast ook tot consumenten die zoeken naar waardevolle ecologische producten, diensten of oplossingen ter invulling van een concrete behoefte.CEO’s 4 Climate ontwikkelt een open platform, onder de vorm van een consumenten-app die onafhankelijke, transparante en objectieve informatie aanbiedt over de meest klimaat-vriendelijke oplossingen in diverse domeinen. Die oplossingen zijn afkomstig van de aanbieders die deel uitmaken van onze community.

Nationale en lokale events

We organiseren tot 6 nationale events per jaar, waarin telkens één thema uitvoerig aan bod komt. De onafhankelijke adviesraad zal telkens aanwezig zijn om de nationale aanbevelingen te formuleren. Na elk nationaal event worden overal in Vlaanderen lokale events georganiseerd om zoveel mogelijk nationale aanbevelingen om te zetten in lokale aanbevelingen. Rekening houdend met de socio-economische achtergrond van de streek.

Lees meer

De consumenten app

Eind dit jaar brengt CEO’s 4 Climate een app uit voor de consument. Dankzij deze app zal een gebruiker in enkele stappen op zoek kunnen gaan naar de meest ecologisch bewuste oplossing. We bieden volledige en onpartijdige informatie aan en houden rekening met persoonlijke eigenschappen van de gebruiker.

Lees meer

Onafhankelijke adviesraad

We richtten een onafhankelijke adviesraad op die los staat van eender welk financieel belang. Deze raad bestaat uit wetenschappers, ethici
en technologievorsers. Zij bekijken de ecologische voetafdruk van de aanbevelingen, zien toe op de impact ervan en beoordelen de haalbaarheid.

Lees meer

Exposure

CEO’s 4 Climate biedt diverse mogelijkheden aan deelnemende bedrijven om een sterke visibiliteit te creëren. CEO’s 4 Climate treedt als community op vele manieren op de voorgrond. Naast het content- platform en de consumenten app wordt er heel gedreven aan marketing gedaan.

Lees meer

Wil je deelnemen aan CEO's for climate?

Samen kunnen we het verschil maken. Word lid, contacteer ons of stuur ons uw initiatief.Blijf op de hoogte van onze events en ontvang onze nieuwsbrief.

Making the world better, together