Vijfhonderd bomen, in stekken van veertig centimeter hoog. Hiermee verraste MECOMS haar klanten en prospects uit de energie- en utiliteitssector. “Goed voor twintig kilo gecompenseerde CO² per volwassen boom”, leidt senior marketingconsultant Michel Delvaux ons enthousiast op. “De gedachte erachter? De duurzame relatie die we met elk van onze partners willen ontwikkelen. ”

“We begonnen met een zaadje en eindigden met een boom,” zegt Delvaux met een glimlach. “Het klinkt een beetje bijbelachtig, maar zo is het echt gegaan. Omdat ons eerste idee was om onze klanten een zaad van een zonnebloem te sturen. We wilden iets anders dan het verplichte jaarlijkse geschenk, dat gewoon in de prullenbak zou belanden. Daar hebben we iets interactiefs en duurzaams bedacht. Een levend geschenk dat symbool kan staan ​​voor de duurzame relatie die we met onze klanten en prospects willen ontwikkelen. ”

Het is een geschenk zoals je het graag op je verjaardag opent: een fantasierijk verpakte doos met de schat erin en veel leuke attributen: een voedingstablet, een kleine schop en een paar accessoires om de spruit professioneel in de spruit te krijgen grond, een handleiding die je vertelt hoe je de boom moet planten en verzorgen, en last but not least een bericht: “Laten we samen aan de toekomst werken. Wij leveren de boom, jij levert de H2O. ”En om het vervolgens af te ronden met:“ Net als onze samenwerking, kijk hoe ik groei. ”