Deutsche Bank België bood haar klanten de afgelopen maanden de mogelijkheid om te beleggen in een fonds en op die manier tegelijk een steuntje in de rug te geven aan ondernemende landgenoten, die bedrijven opzetten met een positieve impact. Hoe? Omdat het gestructureerde beleggingsproduct dat Deutsche Bank aan zijn klanten aanbiedt gekoppeld is aan Funds For Good NV. Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in investeringen met een positieve impact en zelf de helft van zijn winst schenkt aan de vzw “Funds For Good Impact“.

In het kader van de samenwerking engageerde Deutsche Bank België zich ertoe om ook een groot deel van de vergoeding die zij ontvangt uit de distributie van deze producten aan Funds For Good Impact te betalen. Hierdoor kon Deutsche Bank op 20 april 2020 een schenking doen van 142.544 euro. Een aanzienlijk bedrag dat “Funds For Good Impact” zal besteden aan 125 Belgische ondernemingsprojecten. Daarbij kiest Funds For Good Impact expliciet voor ondernemers die de mouwen willen opstropen, maar die geen klassieke lening kunnen krijgen omdat ze onvoldoende garanties kunnen voorleggen en voor ondernemers met een duidelijk positief sociaal project.

Getuigenissen van ondernemers die dankzij Funds For Good hun ticket naar de toekomst al hebben ontvangen, zijn hier te raadplegen.

Meer info : www.fundsforgood.eu