Al meer dan 30 jaar levert de Deense keukenfabrikant Kvik, die onder de vlag vaart van het Zweedse concern Ballingslöv, design tegen lage prijzen. Kvik gaat er prat op dat het met zijn innovatieve design een soort revolutie heeft teweeggebracht in de keukenbranche, waarin het met 150 franchisenemers of eigen winkels in 10 verschillende landen uitgegroeid is tot een sterke speler.

Nu wil het bedrijf vanuit het Deense Vidjeberg opnieuw een toonaangevend voorbeeld geven. Na de zomer lanceert Kvik immers het nieuwe keukendesign Ombra, waarvan de fronten gemaakt zijn van gerecycleerde PET-flessen. De Deense fabrikant wil vanaf eind 2021 alleen nog zulke fronten op de markt brengen.

Niet alleen zijn de matte en vingerafdrukvrije fronten met een lichte zijdeglans vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen, ook alle houten kastdelen en werkbladen zijn gemaakt van gecertificeerd, duurzaam geproduceerd hout. De handgrepen leggen op hun beurt een link met de natuur en lijken op keien. En dan er is ook nog het vernuftig afvalsorteersysteem ReCollector dat bestaat uit 100% gerecycleerd plastic.

Kvik heeft duidelijke de ambitie uitgesproken om tegen 2022 helemaal CO2-neutraal te zijn. Het bedrijf verminderde al zijn CO2-uitstoot met 60%, voornamelijk door over te stappen op groene energie en ledverlichting en door de installatie van een systeem voor zelfvoorzienende verwarming. De acties die op de planning staan zorgen ervoor dat het bedrijf er zeker van is dat het die doelstelling van klimaatneutraliteit volgend jaar zeker zal halen.

Meer info: www.kvik.com