Milieubewuste consumenten vragen zich bij de aankoop van meubelen, waarvan de fabrikant beweert dat ze van duurzame materialen gemaakt zijn, vaak nog af of ook de gebruikte productieprocessen duurzaam zijn en of de fabrikant in kwestie ook rekening houdt met het welzijn van het personeel.

Het van oorsprong Spaanse bedrijf Andreu, dat ondertussen niet alleen vestigingen heeft in wereldsteden als Londen en Parijs, maar ook in Dubai en in verschillende steden in de Verenigde Staten en India biedt daarop een antwoord. Andreu haalde immers als één van de eerste bedrijven in Europa een Level 2-certificering. Dat is een internationale standaard die de maximale garantie biedt voor transparantie rond het productieproces en rond de sociale omgang met de medewerkers.

Deze standaard dient als referentie voor architecten, ontwerpers en interieurontwerpers uit de hele wereld bij de keuze voor duurzamere meubels. Voor commercieel meubilair is deze certificering het equivalent van de Leed-certificering voor de architectuur en de bouw van gebouwen: een internationale accreditatie die de duurzaamheid van ruimtes garandeert.

Andreu World heeft het label kunnen verkrijgen door op vier assen te werken : enkel werken met duurzame materialen zoals 100% duurzaam hout uit herbeboste bossen, de uitstoot van broeikasgassen in de fabrieken verminderen, de gezondheid en veiligheid van de medewerkers voorop zetten en een grote betrokkenheid aan de dag leggen bij de ondersteuning van maatschappelijke projecten.

Andreu World is een typevoorbeeld dat aantoont dat sterke financiële resultaten en oog voor de mens en de planeet perfect hand in hand kunnen gaan.

Meer info : www.andreuworld.com