De Duitse start-up Lilium haalde in volle lockdown bij een nieuwe kapitaalronde   224 miljoen euro op. Het bedrijf, waarin voormalig Formule 1-werledkampioen Nico Rosberg een belangrijke investeerder is, wil een verticaal opstijgende, elektrische luchttaxi op de markt brengen en heeft al meerdere testvluchten achter de rug.

Volgens het in 2015 opgerichte Lilium zal het opgehaalde kapitaal dienen om nieuwe forste stappen te zetten bij de verdere ontwikkeling van de Lilium Jet en voorbereidingen te treffen om het vliegtuig in serieproductie te kunnen nemen. Lilium ontwikkelt en maakt het vliegtuig, maar is ook van plan om het toestel te gebruiken voor een eigen regionale taxiservice, die begin 2025 in meerdere regio’s in de wereld moet aanvangen.

Eind vorig jaar toonde Lilium beelden van een volledige testvlucht. Die liet onder meer de capaciteit zien om verticaal op te stijgen en te landen en bij een latere vlucht heeft het vliegtuig al een snelheid van 100km/u gehaald. De Lilium Jet moet uiteindelijk in staat zijn om vijf personen over een afstand van 300km te vervoeren in zestig minuten. Er zal nog wel een piloot aanwezig zijn, zodat er maximaal vier passagiers mee kunnen.

De Lilium Jet wordt aangedreven door 36 elektrische motoren op zijn vleugels. Volgens Nico Rosberg kan Lilium een schoon en groen antwoord bieden op de mobiliteitsproblematie: viegen zonder de lucht te vervuilen en daarbij snel korte afstanden overbruggen: een interessant alternatief voor de auto, die, ook al wordt hij schoner en groener, toch nog altijd last heeft van de verkeerscongestie.

Meer info : www.lilium.com