De producent van ecologische schoonmaakmiddelen Ecover, die al veertig jaar aan de weg timmert voor een groenere toekomst en al die tijd al bewijst dat “beter voor mij” en “beter voor de wereld” wel degelijk hand in hand kunnen gaan, boekte tijdens de coronacrisis een mooie omzetstijging.

Het bedrijf wil een deel van de meeromzet nu gebruiken om duurzame start-ups en de ecopioniers van morgen een duwtje in de rug te geven. Het merk investeert ruim 500.000 euro in een fonds waar bedrijven en organisaties met innovatieve oplossingen voor de klimaatproblematiek een beroep op kunnen doen.

Ecover, dat tijdens de coronacrisis zijn productiecapaciteit onder andere inzette voor de productie van handdesinfectiegel wil naar eigen zeggen met zijn ‘Fertilise the future” fonds zoveel mogelijk bedrijven helpen die grote ambities hebben om met hun innovatieve ideeën ervoor te zorgen dat de planeet geen schade ondervindt van hun groeiambities. Voor een subsidie uit dit fonds komen onder andere oplossingen in aanmerking voor het behoud en herstel van bossen en andere terrestrische ecosystemen, zoetwatervoorraden, mariene ecosystemen en oceanen, duurzame landbouw en voedselproductiesystemen. Ook ideeën rond het verbeteren van de biodiversiteit zijn welkom.

Ecover roept onder het motto “na deze kakperiode komt een toekomst in bloei” iedereen met innovatieve ideeën op om aanvragen in te dienen en dat kan nog tot en met 31 augustus 2020.

Meer info: www.ecover.com