DS Smith Packaging is een van oorsprong Brits bedrijf dat met 4 divisies – packaging, paper, plastics en recycling – een toonaangevende leverancier van duurzame verpakkingsoplossingen.

Het bedrijf, dat ook een vestiging heeft in Gent, die onlangs de investering aankondigde in een nieuwe golfkartonmachine, geeft in 37 landen werk aan zowat 32.000 medewerkers. Het bedrijf is zich goed bewust van zijn verantwoordelijkheid op het vlak van klimaat, milieu en vervuiling.  

Met grotendeels FSC papier als grondstof voor het karton dat wordt geproduceerd en een permanent oog voor innovatie, levert het al heel wat inspanningen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nu hebben de Nederlandse vestigingen ook een zelfverklaring ISO 26000 ondertekend die de MVO-doelstellingen nog duidelijker in de verf zetten. Maar het blijft niet bij woorden.

De zelfverklaring omvat stevige KPI’s rond mensen, omgeving en business, die ook regelmatig worden gecontroleerd. Concreet is bijvoorbeeld al spontaan antwoord gegeven op de vraag van de dierenambulance in de buurt van de Nederlandse vestiging om gratis transportdozen met luchtgaten te maken. Tijdens de voorjaarsbeurzen die nog net voor de uitbraak van het coronacrisis en de daaropvolgende lockdown konden plaatsvinden, communiceerde DS Smith uitgebreid rond de nieuwe MVO-intenties omdat ook de klanten daar naar eigen zeggen steeds nadrukkelijker om vragen.

Meer info op www.dssmith.com