Bij CEO’s 4 Climate zijn we ervan overtuigd dat ondernemers de sleutels in handen hebben voor een toekomstgerichte economie die oog heeft voor welvaart en welzijn, en voor de planeet en voor de mens.

Daarbij gaat het niet alleen om ondernemers en managers die grote bedrijven leiden, meer ook om mensen met ondernemende initiatieven, bezielers van start-ups en kleine bedrijven. Voor de transformatie die er moet komen, is iedereen nodig, ook microbedrijven die inzetten op iets als de sensibilisering over het belang van bijen. Bijen zijn in ons klimaat verreweg de belangrijkste bestuivende dieren, want ze zorgen voor zowat 90% van de bestuiving en 60% van onze voedselgewassen zijn van deze bestuiving afhankelijk. Bijen bestuiven bijvoorbeeld aardbeien en blauwe bessen, maar ook peren en appels. Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en het feit dat er mede door de klimaatproblematiek de jongste jaren veel verdwenen zijn, verdient zeker de nodige aandacht.

DroneBee startte in 2015 als kleinschalig sensibiliseringsproject rond het belang van bijen, maar is intussen uitgegroeid tot veel meer dan dat: Drone Bee produceert en verkoopt onder de naam Wallabieke honing, bijengerelateerde producten en honingbier. Ze zijn bovendien ook nog eens promotor van de korte keten en duurzaam consumeren. Om te investeren in een eigen webplatform, een automaat voor lokale producten en enkele machines is het bedrijfje met een crowdlendingcampagne gestart bij WinWinner. Het geld moet dienen voor de ontwikkeling van een eigen online platform, de aankoop van een automaat voor lokale producen en de aankoop van machines voor de uitbreiding van de productie. Initiatiefnemer Bart Callaert is trouwens ook een van de stuwende krachten achter de Buurderij, waar inwoners rechtstreeks bij lokale producenten in hun buurt kunnen kopen.

Meer info : wallabieke.be of via Facebook: www.facebook.com/Wallabieke