The Bio Veggie Company, het Belgische label voor biologische en vegetarische burgers, nuggets en kroketjes draaide de afgelopen maanden op volle toeren. Door de stijgende interesse in gezonde vegetarische alternatieven werd tijdens de coronacrisis 25% meer verkocht.

Ook op vlak van productinnovatie stond het merk niet stil: alle producten werden in een recycleerbaar jasje gestoken. Met de nieuwe verpakking en schaaltjes draagt het Belgische bedrijf haar steentje bij tot een gezonder leefmilieu en een meer duurzame retail. Door de introductie van de nieuwe verpakking gemaakt uit hernieuwbaar materiaal bespaart het label bijna 7 ton plastic per jaar.

The Bio Veggie Company werd drie jaar geleden opgericht door Delphine Van Goethem als gloednieuw label, dat de consument wil overtuigen dat bio en veggie eten lekker en toegankelijk is voor iedereen. Mede door het groeiende aantal “casual veggies” kon het bedrijf een mooie groei optekenen en in 2019 een omzet boeken van 2,5 miljoen euro, dankzij de verkoop van 824.000 schaaltjes met twee veggieburgers.

Dit jaar hoopt The Bio Veggie Company meer dan 1 miljoen schaaltjes burgers te produceren in de nieuwe verpakking. Hierdoor bespaart het bedrijf op jaarbasis 6,7 ton plastic. De nieuwe schaaltjes worden gemaakt uit gerecycleerd en hernieuwbaar karton waardoor de impact van de verpakking op het milieu wordt geminimaliseerd. Met de beslissing om voor een nieuwe verpakking te kiezen hoopt het bedrijf ook andere bedrijven die actief zijn in retail en voeding te inspireren om een bijdrage te leveren tot het verkleinen van de afvalberg en zo een positieve impact te hebben op het klimaat.

Meer info: www.thebioveggiecompany.com