Vanuit het geloof dat elk kind geboren is met het potentieel om iets moois van zijn leven te maken, en vanuit de vaststelling dat zoveel kinderen daar jammer genoeg niet de kans toe krijgen, richtte Wouter Cauwenbergh Cubzz op.

Dat nieuwe Belgische merk gebruikt zijn winst om bestaande goede doelen ten voordele van kinderen meer slagkracht te geven. Cubzz wist op die manier al meer dan 200.000 Euro te schenken aan onder meer SOS Kinderdorpen, Stichting Robin en Rode Neuzendag.

Cubzz gaat op zoek naar kwaliteitsproducten die niet belastend zijn voor de mens en voor de planeet en verkoopt die tegen een correcte prijs. Aanvankelijk ging het vooral om voedingsproducten zoals fair trade chocolade en koffie, maar ondertussen bevat het assortiment bijvoorbeeld ook ecologische shampoo- en zeepblokjes. Deze zeep- en shampoo-bars dragen op een natuurlijke manier zorg voor huid en haren, helpen zorg dragen voor de planeet – want er wordt veel minder water gebruikt en geen plastic – én steunen dus ook de lokale handel én de minder bedeelde kinderen. Volgens Wouter Cauwenbergh slaan mensen die deze producten kopen dus vier vliegen in een klap.

Cubzz kondigde ook aan dat het deze zomer voor de eerste keer een pop-up store opent, met name in de Mechelse Onze-Lieve-Vrouwstraat. Wouter wil er het concept drie maanden uittesten en gaat zelf in de winkel staan, zodat er geen loonkost is. De bedoeling is vooral om het concept van Cubzz beter bekend te maken en de mensen er bewust van maken dat ze met hun aankoopgedrag echt wel een verschil kunnen maken en de wereld kunnen verbeteren. Niet alleen door de planeet minder te belasten, maar ook door kinderen kansen te geven. Op termijn droomt Wouter Cauwenbergh van een aantal Cubzz-winkels in verschillende steden want daar is volgens hem zeker interesse voor.

Meer info: www.cubzz.be