Tussen 2003 en 2011 bouwde Salvatore Ianello de Luikse chocoladefabrikant uit tot een stevig bedrijf dat onder andere naam en faam maakte in Japan.

Tijdens die periode wist hij ook een lid van de koninklijke familie van Quatar te overtuigen om hoofdaandeelhouder te worden. Maar hij stapte op en verkocht zijn aandelen om vervolgens gedurende vier jaar met een zeilboot alleen de wereld rond te varen. Dat gaf hem veel tijd om na te denken over economie, ondernemen en leiderschap. Die kennis stelde hij gedurende een aantal jaar als coach en mentor ter beschikking van start-ups. Eind 2018 riep de Quatarese hoofdaandeelhouder hem terug om bij Galler opnieuw de touwtjes in handen te nemen.

Omdat hij overtuigd was geraakt dat het tijd is voor een andere economie die veel meer draait rond zingeving dan rond winst en ook van het feit dat ondernemers hun verantwoordelijkheid moeten opnemen in de strijd tegen de klimaatverandering, stelde hij daarbij wel een aantal voorwaarden. Hij wilde volledige autonomie om een duurzame strategie uit te bouwen volgens de principes van het maatschappelijk verantwoord ondernemen en hij wilde dat de hoofdaandeelhouder een deel van het kapitaal openstelde voor Luikse ondernemers.

Dat is nu gebeurd want Galler voert dankzij de investeringen van bekende namen uit de Waalse ondernemerswereld zoals Luc Pire, Didier Leclercq en Christophe Picard een kapitaalverhoging door van 7 miljoen euro. Dat geld wordt ingezet om alle principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen – waaronder het bestrijden van de sociale ongelijkheid en een productie die geen schade toebrengt aan de planeet – dagelijks in de praktijk te brengen. Ten zuiden van de taalgrens is Galler een prachtig voorbeeld van de principes waar ook Ceo’s4Climate voor staat : “beter voor mij” en “beter voor de wereld” hand in hand doen gaan.

Meer info op  www.galler.com