De Nederlandse fabrikant van huis- tuin- en keukenproducten Brabantia geldt algemeen als één van de pioniers in duurzaam ondernemen. Tachtig jaar geleden al probeerde het bedrijf producten te ontwerpen die konden worden hergebruikt. Vandaar dat het engagement dat het bedrijf nu genomen heeft met de campagne “Love Nature” niet zo verwonderlijk is. 

Een ‘muur van groen’ bouwen over de hele breedte van het Afrikaanse continent, is de insteek van die campagne die Brabantia reeds in 2015 startte met de internationale non-profitorganisatie WeForest. Vandaag is de 2 miljoenste boom bijna een feit en blijft Brabantia duurzaam bijdragen aan een groenere, eerlijkere en koelere planeet. Telkens als consumenten de was te drogen hangen – buiten aan een droogmolen of binnen aan een droogrek – sparen ze energie, het milieu en hun portemonnee.

Sinds 2015 plant Brabantia, samen met WeForest, bomen bij de verkoop van droogmolens en droogrekken. Een duurzaam gebaar dat kan tellen, want met bijna 2 miljoen geplante bomen in Africa’s Great Green Wall zijn er 2 miljoen stappen gezet richting een betere planeet. Niet alleen zorgt de biodiversiteit aan bomen voor minder woestijnvorming, ze helpen ook de lokale economie groeien. Zo maakt Brabantia, samen met alle consumenten die ervoor kiezen om hun was natuurlijk te drogen, de aarde een stukje groener. Tijn van Elderen, CEO bij Brabantia benadrukt dat zijn bedrijf tegenwoordig goed voelt dat de aandacht die de familie altijd al geschonken heeft aan de natuur op steeds meer positieve weerklank kan rekenen die het bedrijf nu ten goede komen.

Meer info : www.brabantia.com