Bloomon is de online bloemist die verse seizoensbloemen in unieke designs rechtstreeks van de kweker tot aan de deur bezorgt.

Naast het speelse boeket Original dat verkrijgbaar is in drie maten en de lijn Atelier, met telkens een volledig andere creatie van een bloemenkunstenaar, lanceerde Bloomon, dat eind 2019 aansloot bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) in juni 2020 voor het eerst een biologische bos bloemen: de Bio-bos. Sinds 15 juni 2020 zijn alle producten van Bloomon van kweker tot voordeur ook klimaatneutraal.

Duurzaamheid is voor de bloemenaanbieder een belangrijk thema. Door de korte keten van kweker tot consument genieten klanten extra lang van de bloemen en worden weinig bloemen weggegooid. Het Bio-boeket biedt, zolang de biologische bloemen beschikbaar zijn, in principe tot eind september, klanten in Nederland en België de mogelijkheid om biologische bloemen te ervaren. Het bedrijf steekt niet onder stoelen of banken dat het structurele stappen wil zetten op het gebied van duurzaamheid en daarmee ook de rest van de bloemensector wil inspireren. Het Bio-boeket is bovendien een belangrijke eerste stap in het verminderen van gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Bloomon is trots dit als eerste landelijke speler te kunnen doen, in een markt waarin momenteel minder dan 0,1% van alle bloementeelt biologisch is. Bloomon hoopt dat het aanbod van biologische bloemen de komende jaren zal toenemen “omdat dat goed is voor natuur, dier, mens en milieu.

De afgelopen jaren hebben veel kwekers waarmee Bloomon werkt al grote stappen gezet op het gebied van verduurzaming van hun bedrijf. Denk daarbij aan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, micro-organismen, maar ook het opwekken van duurzame energie en LED-verlichting in de kassen en serres. De lancering van het Bio-boeket gaat echter nog een stap verder. Voor de Bio-bos wordt alleen samengewerkt met Nederlandse biologische kwekers die enkel biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken en een Skal-certificaat hebben. Skal is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische keten in Nederland.

Bedrijven die door Skal gecertificeerd zijn, voldoen aan de Europese regels voor de Biologische landbouw. Biologische bloemen worden in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. Dat wil zeggen met gebruik van natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld.

Meer info: www.bloomon.be