Beddenfabrikant Veldeman produceert onder meer ook matrassen, boxsprings, zetels en accessoires en kwam enkele jaren geleden tot het inzicht dat die productie redelijk vervuilend is.

Het hele productieproces werd aangepakt met het oog op een duurzame toekomst. Een belangrijk doel van de acties was om ook meer betrokkenheid tussen alle medewerkers te creëren. Veldeman richtte een duurzaamheidscomité op en communiceerde transparant over de switch naar een duurzame strategie. Dat zorgde uiteindelijk bij alle medewerkers voor een sterke duurzaamheidsmindset.

Het bedrijf hoopt daar na corona ook de vruchten van te kunnen plukken omdat mensen wellicht meer gaan inzien dat lokaal kopen minder belastend is voor het milieu en het klimaat.

Veldeman hoopt binnenkort het Unitar-certificaat te behalen. Dat wordt uitgereikt aan wie gedurende drie opeenvolgende jaren acties realiseert binnen elk van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het bedrijf was één van de eerste in Limburg die voor dit pad koos en heeft de afgelopen drie jaar al tachtig dergelijke acties gerealiseerd, gaande van energiebesparingen tot gendergelijkheid en natuurlijk ook de productie van een 100% recycleerbaar bed.

Meer info op www.veldeman.com