Bij CEO’s 4 Climate zijn we ervan overtuigd dat zoveel mogelijk samenwerking nodig is om de grote problemen aan te pakken. Daarom juichen we de oprichting van Watt4Ever toe. Deze gloednieuwe onderneming zag het levenslicht omdat vijf organisaties daarvoor samen 1 miljoen euro bijeenbrachten en zal zich specialiseren in het hergebruik of recyclage van batterijen van elektrische wagens.

Door het toenemende succes van elektrische en hybride auto’s zijn ook steeds meer EV-batterijen in omloop. Febelauto, de koepelfederatie van garagisten, ReVolta en Eco Lithium, die allebei gespecialiseerd zijn in energieopslag, adviesbureau Shence Management en Out of Use, dat zich specialiseert in ophalen, hergebruiken en recycleren van elektrische en elektronische apparaten, hebben de handen in elkaar geslagen voor de oprichting van Watt4Ever.

Het nieuwe bedrijf is voorlopig nog gevestigd bij Out of Use maar heeft al plannen voor een eigen stek. Onder leiding van CEO Catherine Lenaerts wil Watt4Ever afgedankte EV-batterijen een tweede leven te geven door ze te hergebruiken als energieopslagsystemen voor woningen en bedrijven. Eén van de eerste klanten van Watt4Ever is Delhaize, dat één van zijn generatoren voor reservestroom, die traditioneel op diesel draaide, verving door een energieopslagsysteem van Watt4Ever.

Meer info: www.watt4ever.be

Het proces

Deelnemende bedrijven